Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dan Andersson på Hellmans

På en ruskig liten väg
mot din dödsdag du går
han är lurig Hellman
men lössen biter inte mer

Farväl till gamla Gonäs
till allt du kunnat bli
Svarte Jim du reste bort
kommer aldrig hem igen

Passerar ruckel och svarta stenar
minns du att du skrev
"somna ej, somna icke in"
den som vaktar elden
borde höra sina brinnande ord

ditt svarta arkiv till folkhemmet
vildmarkspoet med djupaste djup
min vemodssgråtande poesi
en dåres syskonkärlek
jag skänker dig






Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-19 22:20



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Dikten och Din röst, när du läser dina egna ord till Dan Andersson, träffar mig djupt i hjärtat. Otroligt fint.


2020-09-19

  petter rost
Något alldeles särskilt är det att komma hem i Dan Andersson. Du gör det Karin, så innerligt vackert, skört och vemodigt så som hans egen själ och röst står fram. Tack Karin.
2020-09-19

  SatansSon
tror du o jag spm sagt är syskonsjälar. du låter som en ängel själv på ljuduppspelningen. gillar!
2020-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP