Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömsegel


Livet är en resa.
Döden är också en resa
men helt utan bagage.

Nattskogen vet något mer
försöker knarrande och knäppande berätta.
Träden står uppställda som körsångare
andas unisont
en ljudlös hymn
griper mjukt efter varandra
av längtan
av ömhet
viskar och mumlar.
All växtlighet skimrar vit
i nattens märkliga sken.

Jag känner mig hemma
på denna oförutsägbara resa
under ett drömt segel
i en mystisk saga.
Natten ror med kraftiga årtag
genom timmarna.
Droppar från årorna
briserar och sänder varma flöden
mot livets glödande rötter.

Blicken är riktad mot skälvande stjärnor
på inre och yttre valv
öga i öga med Venus.

Bara i skepp som står stilla
kan vi nå stränderna på andra sidan.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-18 07:39



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Gillar mycket
2020-09-22

    ej medlem längre
Vilken vacker och starkt filmisk text i kontrastrikt svart-vitt.
2020-09-19

    ej medlem längre
Magiska bilder!
2020-09-18

  Briza media
Filosofisk och poetisk dikt! Gillar de magiska och mytiska inslagen som ger skogen liv och livet en filosofisk mening. Fint!
2020-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP