Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken och mörkret


 



Riktig kärlek handlar alltid

om uppriktig sanningsenlighet

Att inför varandra ta fram

demonerna i ljuset, känna

kaoset och krampen släppa

när Gud gör mirakel på ett

sätt vi inte hade förväntat oss

Riktig kärlek handlar alltid

om överseende och förlåtelse

för gamla destruktiva och

förödmjukande mönster som

smyger sig på under stress

i en värld som är fullkomligt

galen och gränslös i sin terror

Våra barn ser på oss med öppna

och frågande blickar, vad är det

nu som är fel, har vi gjort något?

Jag har inte sovit mer än 5 timmar

per natt under 5-6 år, så jag känner

mig ganska så slut, det är som

att någonting i livet kör över mig

gång på gång och jag känner mig

fullkomligt maktlös och skräcken

som kommer krypande, jag är en

halv människa som går på tomgång

Riktig tillit handlar alltid om att vara

uppriktig och be om hjälp när livet

inte fungerar längre och man är

fast i en mardröm som aldrig tar slut

En karismatisk väckelsepredikant i en

liten frikyrkoförsamlingen lovar och

bedyrar att livet ska bli underbart

och er eufori över den falska trygga

idyllen gör mig plötsligt häftigt

illamående och jag rusar till toan

och kräks länge och konvulviskt

medan djävulen njuter och stortrivs

Den riktiga kärleken handlar alltid

om full identifikation och om en

empati som aldrig sviker och överger

den människa som blottar sina sår

och svagheter, sittandes naken ute

i det kalla svarta regnet utan vare sig

karta, kompass och nyckel hem

Mamma sitter och stickar sovande

med öppna ögon framför televisionen

vars totala meningslöshet är härligt

bedövande och man känner sig inte

så där förstummande ensam och orolig

En livsviktig sak är hon inte alls medveten

om: hon har helt glömt bort att fråga sin

17-årige son hur han mår psykiskt

Sonen har börjat bli gränspsykotisk, det

är något posttraumatiskt och en bomb

tickar i hans huvud som kommer att

detonera om 4 år i en förkrossande

katastrof maximalt helvetisk och grym

Äkta sann kärlek är att alltid ha en

uppriktig dialog med sitt barn angående

precis allting, så att kärleken blir till en

tydlig gräns mot mörkret.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2020-09-18 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP