Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Börjar om

Det är inte bara det stora hela
Det är varje dag också
Det är morgonen
Det är mitt på dagen
Och eftermiddagen
Och kvällen
Det är många timmar
Så många timmar
Varför ska jag anstränga mig
Varför känner jag så här
Varför är jag den jag är
Det börjar bara om
Det är stort och litet och individuellt och kollektivt,
Det är mitt kön och min hjärna
Mitt arv, mitt arv, att bära
Och jag har inte råd att gå till läkaren med mina slokande axlar
Min krökta, sårbara rygg
Mina hopklibbade ögon
Mina söndertrasade händer och fötter
Där skinnet släpper som för att fly
Fnasar och flyger iväg i vinden som fragment i frihet
Friheten att fly från mig och mina dagar
De som bara går och går
Och så börjar allt om
Helheten gör sig till känna
Ett år är många dagar
Ett liv är många år
En värld är många liv
Och allt börjar om
Börjar om




Fri vers (Fri form) av AmandaB
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-18 12:44



Bookmark and Share


  Burn
Väldigt stark linje och fokus genom den här texten. Får lite grann känslan av ett vändkors, ett vägskäl, kanske inte så att det är realiserbart just nu men att för mig så lyfter texten upp den möjligheten just tack vare den starka centreringen, som att blicken har tagit in just den helhet texten talar om och framförallt det allvar som finns där.

Det är något av det mest existensiella jag har läst av dig, avskrapat och rakt på sak, och då får det en stor tyngd och ett stort djup.

Bra!


2020-09-18
  > Nästa text
< Föregående

AmandaB