Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Miljömarodören

Ett riktigt muskedunder
en bullrande maskin
stör det liv jag lever
i trädgården där jag bor
mina barn är rädda
törs knappt vara ute
när han vältrar fram
otrevlig och väldigt stor

När jag ska suga nektar
till buskar och träd
då kommer den jäveln
och fridfullheten stör
om han ska hålla på
så blir jag ju arbetslös
ont om jobb det är
den tanken gör mig skör

Min kompis fjärilen
och humlan från ängen
är också på min sida
förstår min klagosång
solen vill inte skina
om vi försvinner bort
vi är en oumbärlig kugge
kring jordelivets gång

Om vi ska pollinera
äppelträd och buskar
så måste vi få mat
det måste alla förstå
ni får ingen frukt
om vi försvinner bort
livet på jorden upphör
när himlen är grå

Nu har jag bestämt mig
det får faktiskt vara nog
en morgon i augusti
tar jag tändstiftet väck
häller bort bensinen
i någon avloppsbrunn
sedan ska jag skratta
åt gräsklipparen så käck

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 408 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-09-23 06:51



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
U nderbara små kryp
L arvar till sig för oss
J ajamän på alla sätt
O ch utan dem vem
* skulle då få äta
* sig mätt... Tack!
2020-09-24

  Solstrale VIP
Oh så inspirerande för mig som igår stördes i min skönhetssömn i solstolen då granne körde med häcksaxen... tills hon råkade klippa av sladden, hi hi... fick mig ett gott skratt!!!
2020-09-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Våra vänner insekter av olika slag måste värnas! Tänkvärt budskap skrivet med en dos humor.
2020-09-23

  överlevaren VIP
Ett störande moment i ekosystemet!
2020-09-23

  lodjuret/seglare VIP
Just gräsklippare, då föredrar en själ texter att trösta sig med, bakom fällda persienner och stängda fönster.
2020-09-23

  bibbi ahrnstedt
Fint, med humor skrivet om de livsnödvändiga insekterna
2020-09-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att värna om livsviktiga insekter!
2020-09-23

    Lena Staaf VIP
Fin text som lyfter fram de helt oumbärliga insekterna!
Klippta gräsmattor är ett modernt påfund. Men nu börjar allt fler förstå den oklippta ängens värde.
2020-09-23

  AiA Maria den fria
Människans framfart på jorden går över alla gränser.
En tredjedel av maten vi äter har pollinerats av bi o humlor så...oändligt tack för valet att sätta ord på vikten av medvetenhet o ansvar.

Moder Jord o jag tackar!


2020-09-23

  Kungskobran VIP

Håller med, de bensindrivna är förskräckliga marodörer, men det finns eldrivna som väl är

2020-09-23

  Öknens Ros VIP
Bin, humlor och fjärilar är viktiga för pollineringen av växter. ( Men snälla häll inte bensinen i avloppsbrunnen, det är inte bra för miljön.)
2020-09-23

  Feliaxel VIP
Det är nog bra att klippa lite mindre för att gynna djurlivet
2020-09-23

  Maria Sundelin VIP
Bra vinkling
2020-09-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO