Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens vattenfall

TIDENS VATTENFALL

tiden faller ifrån oss alla
i kretsloppet av skumvirvlar
brottas vi mot tidens Karelin

vi är fisken
tiden är kroken
vi måste svälja

tiden är vår parasit
en svamp på vår kropp
i näringsrik symbios med livet

näringen är vetskapen om
att vi inte kommer att finnas till
i all evighet

rörelsen i varandet ”jag pågår”
liksom livet pågår
enkelriktat framåt

du kan backa i minnet
då lever du inte

för att leva krävs
att du följer tidens vattenfall

tveka inte vid stupets rand
hänge dig ut




Fri vers (Fri form) av Martin Möldener VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-18 21:16



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Mycket lärorikt och träffande
2020-11-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
En av de bästa beskrivningarna om livet och dess skeende som jag läst. Bravo!
2020-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Martin Möldener
Martin Möldener VIP