Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Räta ut dina kotor på plan mark, Och för att avskärma dig själv, gräv ut en grotta i rymden. Gå genast bortom dualitetens port, Ta bara med dig ett mörker som är så mörkt som en svartlackerad brunn.


En spökhistoria om världens undergång

God kväll min vän,
jag vet inte vad du hört
om vem den förfört
jag vet inte vad du hört

Låt mig säga, då min hjärna letar.
Symbolisk distans icke upprättad mellan mig och det sökta ordet.
Jag kräver ett talat avstånd till gesten, annars, de är den sämsta porren.

Så god kväll min vän.
Har du hört om mannen som sålde världen?
De drog upp han ur den antika viken, knappast sliten eller väderbiten.

Mina kamrater kom ifrån när och fjärran för att säkerhetsställa.
Ställt säkra, att vela, vala, kvala de satte sig för att med denne tala.
En aning kräsna, nu han blev bedd att sin mask avlägsna.

Somliga i barndom gick, andra inga fler chanser fick.
Utan alls någon rök, en plötsligt efter sin själ hon dök.

För det var i hans blick
de oskyldiga nådde
ingen bryr sig längre om hur de mådde.




Fri vers (Prosapoesi) av Marcus B
Läst 99 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-18 23:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus B
Marcus B