Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att verkligen åstadkomma förändring i såväl smått som stort behöver vi förändra attityderna som råder ...


En revolution i sig ...

... är per definition
ej detsamma som
att det behöver
handla om

en hel nation
som reser sig 
mot övermakten

Där historien
så småningom
har att berätta
för eftervärlden
om den berättigade
och nödvändiga slakten
på den förtryckande 
egensinnigt styrande eliten
som missbrukat makten


Nej sådana revolutioner
innebär blott bara
att det i slutändan
efter sista nyhetsvändan
är de som revolutionen
skulle försvara och lyfta 
beskydda genom minskad klyfta,
vilka hamnar i 
och får ta hela skiten ...

En revolution för mig
är kanske ej detsamma
per definition 
som den är för dig

Men för mig 
handlar revolution
om något som
i såväl mindre
som större skala
innebär en förändring
till det bättre 
i väsentlig grad

utan att någon
kommer till skada
annat än kanske
som så
att några ej alltid
av resultaten
blir alldeles glada ...

Sådana revolutioner
är för mig något
jag ser mer som 
nyttofunktioner
vilka förebygger
historiskt sett 
mer 
avskräckande
och
katastrofartade
revolutioner

något som bidrar
till att utveckla
och förbättra
befintliga tekniker
och samhällsfunktioner
förutan att behöva
störta och rasera
befintliga institutioner
i onödigt blodiga
och icke alltför 
ändamålsenliga revolutioner

 

 

 

 

 

_________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-19 05:38



Bookmark and Share


  SatansSon
tummen upp!
2020-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP