Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när slutade vi

tidens fåra växer genom
flytande betong
förbi de frusna spjäll som filtrerar
helhetens skapelse

för när vi väl vittnar om stunden
hopas frågorna som bara har begravna svar

när slutade vi dansa,
var det då när kyssarna kändes som rutin
och när snön bara bestod av slask

bruset bildar förvrängda vyer av behagliga
minnen som överlever de tysta svordomarna
medan motvinden bearbetar framtidstron

när slutade vi att se varandra
var det då när värdet av känslostormarna devalverades
medan höstregnet smattrade på fönsterkarmen

för hur mycket jag än vill
smakar alltid sanningen brutalt
och den älskar missvisa färgernas nyans

kan se det kristallklara rinna under bron
och märka hur visaren obarmhärtigt förkortar det kvarvarande

frågorna ställs i kö
tiden håller andan
och spiller ut det simpla
när ekot av oss själva projiceras
på närmaste kalkvita vägg

när slutade vi att älska
var det då när vi upphörde
att respektera flödet av gråa vardagar

för när vi väl slutade
upphörde meningen
med att frukta ett avslut




Prosa av Max Poisé
Läst 244 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-09-19 10:47



Bookmark and Share


  DominiQueen
Stark text
fint bemött av ULJO
och Lena Staaf

Mästerliga metaforer Maestro mio
dock känner jag
en slags brist på närhet
och färgblindhet
fanns där verkligen plats
för kärlek? Nyanser.
Toner bortom ekot?
Diktarjagets Du
och den andra i Viet

Kanske en innerlig dans
mellan diktens berörda parter
ger svaret?

om ny glöd eller ett ömt tack ... och
FARVÄL?

2020-10-09

    ADI Nehlin
En fråga som jag ställt ofta...när och varför..kanske för att den tiden som var ämnad för oss var förbi
2020-10-03

  Solstrale VIP
Fastnade direkt - så bra!
Föll för ...

"frågorna ställs i kö
tiden håller andan
och spiller ut det simpla
när ekot av oss själva projiceras
på närmaste kalkvita vägg "

Helt fenomenalt!
2020-10-02

  AiA Maria den fria
”För när vi väl slutade upphörde meningen med att frukta ett avslut”

Tänkvärda ord av dig Max!

Illussionen av att helhet skapas genom tvåsamhet kan vara ett val att se igenom...

Tack!
2020-09-21

  ULJO
Med ett liv i sann och äkta kärleksanda är inte detta något problem. Man ser varandra. Bekräftar varandra.
2020-09-20

    Lena Staaf VIP
När slutade vi att se varandra, när slutade vi att älska? Så svåra frågor. Är det bara för att glansen och stormen efter förälskelsen falnat och vardagens irritation tar över? När vi inte längre idealiserar varandra utan ser varandra i vår solkiga helhet?
Fina ord av dig om det svåra.
2020-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé