Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLIMATTJAT

Det tjatas alltjämt om klimatkatastrofer,
så jag yxar till dessa sex matta strofer,
som söker försvara min enskilda rätt
att välja mitt liv och mitt levnadssätt.

Jag måste väl själv få bestämma mitt öde
och strunta i andra, de gröna och röde,
som inte vill leva och slösa och må
och varnar oss andra att fortsätta så.

Visst kan han väl snacka, sir Attenborough, David,
men det kommer inte på något sätt mej vid.
Jag fortsätter göra som alltid jag gjort
med mitt konsumtionsslöseri och min lort!

Att världen kan komma att bli som Gehenna,
det liknar ju dåliga dikter, som denna,
och Greta hon är bara båg eller bluff
och spelar ett spel som en tonåring, tuff.

Nä, låtom oss skippa klimatexpertisen,
som påstår att världen går under i krisen,
om jag inte ändrar mitt levnadssätt
och börjar att tänka på fel eller rätt.

Det är väl dom andra som måste ta tag i
problemen i världen och inte just jag i
den värld som jag föddes till, ansvarslöst fri.
Allt annat som drabbas, det skiter jag i!






Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-19 17:37



Bookmark and Share


  Briza media
Uppgiven ironi kan vara befriande. Den sätter fingret på hur alltför många tyvärr verkar tänka, därifrån kan man finna ny ork i att inte hålla med.
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP