Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna sömn är också levande

Vildbina har redan gått till sömns
till höstens hypotermiska röst
hon sjunger vinter, frostkristaller
i solrosornas hår
hon sjunger dröm mig, hö och sagor
ett bläck bryggt på gråbo och tröst
att fylla bägare som stått tomma så länge
täckta av fingeravtryck i svart silver
från en spegelbild som passerat,
strukit håret ur ansiktet
och blottat sitt blinda leende




Fri vers av Grävling
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-19 21:39



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En vacker dikt om att gå till vila, stillsamt, utan ångest.
2020-09-20

  Ulf Carlsson VIP
"Men han talar som en ton ur en mjuk violin och han talar såsom aftonens svalka" (Nils Ferlin)
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling