Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Önskar så innerligt stundom att jag haft och levt ett lite mer normalt och vanligt liv ... Likväl är jag faktiskt rätt nöjd med det liv jag levt!


Det kan göra ont ibland ...

... när en vänskap
man värdesätter
likväl mynnar ut
i att den tar slut ...

Speciellt när 
det handlar om
någon man tycker 
så innerligt mycket om

och man tvingas inse
att ugångspunkterna
för de referensramar
man själv och vännen har
är fullständigt inkompatibla
med varandra

Ty ju mer man försöker
möta den andra
ju längre ifrån
man kommer varandra

Det som är
den verkliga tragedin
är att man i grunden
har en samsyn
på det allra mesta
men saknar
ett gemensamt språk
att kunna kommunicera med
om såväl det som är
som det som varit
men ej längre är
som det som ännu ej är
men som skulle kunna bli

Men när man ständigt
i väsentliga situationer
talar varandra förbi
blir vänskapen i sig
till slut 
ett rent slöseri
med varandras tid

Då återstår blott bara
att låta varandra vara
och gå vidare i sitt liv ...

 

 

 

_________________________

Tidigare publicerad här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-20 05:43



Bookmark and Share


  Poesia VIP
Ja, tungt det är att skiljas också när det gäller vänskap. Igenkännande.
2020-09-22

  LenaJohansson VIP
Bra beskrivet!
2020-09-21

  Kaffedivan
Känner igen mig i varje ord! Fint skrivet!
2020-09-20

  BenGust VIP
Om referensramarna genom klarspråk kan bli mer kompatibla, utan att fördenskull ge avkall på sin egen huvudsakliga riktning, finns iallafall den smala chansen till samförstånd.
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP