Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Frusen årstid

Hösten äntrar ängen
lägger sina händer
tungsinta andetag
utan inramade motiv
rallarrosen spelar
nära grodornas dike
faller blad som tårar
utan att ta farväl

I tallen syns harpan
spända strängar
mot frostfrusen väg
går utslitna skor
en likgiltig vandrare
som förlorat själen
och självförtroendet
i lotteriautomaten

Hösten har sin karta
utan väderstreck
skogens rödaste guld
gömmer sig i diket
skogsfågeln fnittrar
lovligt kärlekskrank
de uttrampade skorna
vilar mot lingontuvan

Gryningsljuset glöder
utan lovikavantar
finns inget frostskydd
bara luriga rovfåglar
cirkulerar över nejden
för att hastig slå till
vår vandrare passerar
mot namnlösa dagar

(Copyright © ULJO)




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 335 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-22 06:49



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Höstens melodi
fick Du till i en drill
där inget står still
som kanske tur är
för då åt ett visst
håll i nedrustningen
det bär... Och det vet
vi ju alla vart det går...
Det är ju mot - - -!
Tack igen min vän!
2020-09-24

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om en vandrares väg i hösten!
2020-09-23

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra skaldat om naturens växling. Du målar upp en säker mycket välarbetad snygg text. Briljant !!!
2020-09-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka underbara naturbilder i höstskrud du diktar!
2020-09-22

    Lena Staaf VIP
Den tålmodige vandraren får symbolisera höstens oundvikliga framåtskridande. Fina naturbilder längs vägen!
2020-09-22

  AiA Maria den fria
Fint om hösten
om att släppa
innan vinterns vila

Tack!
2020-09-22

  bibbi ahrnstedt
En vandring om hösten kan ge lugn fint skrivet, gillar, som du skriver, faller blad som tårar
2020-09-22

  M.Eta
Fina rader om hösten!
2020-09-22

  Öknens Ros VIP
Fin höstkänsla i dina strofer.
2020-09-22

  Kungskobran VIP
Höst höst sköna höst
den ger mig ro och tröst

2020-09-22

  Feliaxel VIP
Fin höstkänsla
2020-09-22

  Maria Sundelin VIP
Höstens kontraster
2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO