Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblick vid stranden

Stränderna växer nu

ur gryningarnas dimland

när det vi kallar sommar

åldrats en smula

 

Sjön vilar, sjön sjunger

med de stora fåglarnas stämmor

och dansar med vinden:

ibland en stilla vals, ibland en vansinnets jenka

 

och jag ser hällarnas gröna långhår

kammas och slå ut igen

när pulsen blir snabbare

och vågorna blir lust och åtrå

 

 

Stillheten efteråt, vilan vid vattnet

under den ännu varma solen

under gässens flygande V-tecken

i en tid av vemod

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-09-20 10:26



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Själva hösten andetag ; ej fångade, utan med varsam hand förevisade.
2020-10-21

  Minkki VIP
jag älskar beskrivningen av hällarnas gröna långhår, sällan de besjungs så
2020-09-27

  Poesia VIP
Så hänförande vackert och poetiskt - du älskar med ord. Ett ömsint farväl till sommaren.

*varm applåd*
2020-09-22

  lodjuret/seglare VIP
Efter fredslutet i krigets Europa, varade inte lugnet en enda dag. Även om V-tecknet syntes här som där vann såväl kriget på andra platser som kriminalitet i världen, fira blott nya segrar. Så flyktig liksom fågeln behövs texter av ljuva dagar och dagrar, till tröst för vart sargat sinne.
2020-09-20

    ej medlem längre
Underbart drömskt och sinnlig på samma gång. Man kan känna vågornas rytm i dina ord.
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP