Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dan Andersson

 

 

ack, hur grymt livet ändå är

mitt i din levnadsbana

du rycktes hastigt bort

vem kunde det ana

 

fattigdom ditt öde var

därav det som sedan hände

lusen blev din baneman

cyanid dig brände

 

vackra visor och dikter

ditt efterlämnade arv blev

om liv och mödor

vemodigt det du skrev

 

minnet lever vidare

genom poesins värld

för evigt inristade

en värld helt utan flärd

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-09-20 12:47



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Claes Elfsbergs look alike. Till det yttre alltså.
2020-09-21

    Lena Staaf VIP
Fin dikt om en av våra största poeter.
2020-09-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
En skrivarkraft
Sv Akademien
missa, igen, men
i svenska folkets själ
D.A. väl finns kvar, vi
begrep ju hur stor han
var... Alla hans texter
de håller än... En del har
han själv tonsatt, översatte
böcker från engelska och
franska. När döden slog till
hade han tänkt gå vidare
till något mycket större!

2020-09-20

  ULJO
Fin hyllning till en mästerlig poet
2020-09-20

  BenGust VIP
Danne hade en egen ton. Han skrev som spelemannen spelade.
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP