Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En slags hyllning till de värmländska jämtländska skogshuggarna i någon Dan A anda... Men Tiggaren från luossa ljuder i min tomhet idag.


Bågsvansen i serenad...

 


 


Här har de gått,


tiden har gått,


över hundra år,


bland fauna; bland barr.


Här hörs än hur bågsvansen


glasiga skri river upp barken


i stammen än.


En säregen melodi,


av dunsande huggen i stammen ekar


i takt till svansens tunga andetag.


 


Miljöer förändras med åren men


känslan sitter kvar  i barken...


tunga steg; en frustande häst släpper sig!


 


Ett yrke som var ett hantverk vars stolthet var råbarkat och slit


under alla årsringars omloppsbana.


 


Idag brummar det på hyggen där kedjor motordrivna ödelägger skogen...




Fri vers (Modernistisk dikt) av danne //
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-20 12:34



Bookmark and Share


  WyS VIP
Bildstarka beskrivningar!
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //