Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ifrån bondgårdens nässlor




Han längtade till Oceanien

Lånade en bok om seglatser
igenom världshistorien

På våren byggde han en farkost
Av gamla tunnor och överblivet
virke. Döpte den till Mickmack


Färdades efter Pingst ca.7 km.
utefter traktens å, kom ut på

Andra sjösystem blev till mer
Än 106 km. Tills det tog stopp
vid en liten ort med korvkiosk

Gick fram till en telefonhytt
och ringde farsan sin som

Kom och hämtade sin trötte
men lycklige upptäckar-son


Det blev till hans livs första
egna Resäventyr


Nu bor han i husbåt vid Vätterns
strand efter alla dessa irrfärder
genom livet

B.l.a med Container-trafik fram o
åter mellan Afrika o EU.länder.

Sitter stilla och kopplar av i en
vilstol ovanpå sitt gungande
hem.


Med ett glas vin vid sin
ena sida och sin älskade
Kvinna i den andra

Funderar på tillvaron

Mellan en liten rännil
Och ett oändligt hav

Har inget svar på livets
gåtor

En solglittrande September
Söndags eftermiddag

Men är så lycklig för det
Ändååå. ..

Mellan livets och månens
Ebb och flod.


















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-20 15:19



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Fantastisk bildberättelse, klockrent bokmärke!
2020-09-21

    Lena Staaf VIP
Jag kom att tänka på barnvisan: "Nisse tänker sjöman bli, segla till Jamaica..." Allt som var möjligt när man var barn. Och sedan både krympte och vidgades världen.
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP