Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Outsidern

jag är mest för mig själv -
jag läser böcker, jag skriver poesi,
jag tar långa promenader,
jag tillbringar mycket tid på min stuga,
alla årstider

ibland går jag till ett café,
tar en bit kaka och en kopp kaffe
och försöker, där jag sitter för mig själv och fikar
och läser en bok eller en tidning,
se "världsvan" ut, se ut som om jag gjorde det ofta -
som om jag kände mig hemmastadd bland människor

jag betraktas nog som en outsider
när mina två bästa vänner
är en strumpdocka och en katt
och när min inre monolog, det jag läser och skriver
och det jag ser i filmer och TV-serier
är mitt umgänge, min främsta växelverkan med världen




Fri vers (Prosapoesi) av Tomas Karlsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-20 16:22



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
blir inspirerad av strumpdockan och katten... likaså av att du är din egen metropol liksom lever som en outsider liksom likhetstecken med världsvan-leken... Kanske är du en världsvan-outsider och vem kan klandra poeten för att utforska sin motsats i det nu som kommer och går. Helt beundransvärd reflektion! Gillas! ;)
2020-09-24

  Bodingen VIP
Så bra text innan "strumpdocka"...får rysningar...Staffan Westerberg...huga!
2020-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP