Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet vad jag vill! ... men också vad jag inte vill ... - Nu 2020 finns du, min älskade C, i mitt liv och bekräftar alla mina drömmar och önskningar jag någonsin haft med din blotta existens som den du är med mig!


En romantisk dåres försvar ...

... är väl själva essensen
som du finner blir kvar
efter att ha analyserat
ett flertal av mina flöden

Du måste sänka dina krav
Är någonting många 
så kallade professionella
rekommenderat mig
för att jag en dag ska
kunna få en chans till
att träffa den dig
som är mest lämpad för mig ...

Men om jag bara ville ha
någon att få knulla med
morgon, middag och kväll
behöver jag ju inte anstränga mig
speciellt mycket mer
än att åter kliva upp scenen
och leverera 
de illusioner 
som en gång så mycken 
framgång mig gav

Framgång enligt
den konventionella definitionen ...

Har dock lite svårt för tanken på
att i en relation
på scenen behöva stå
för att leverera illusionen
av en mig som inte längre är
och heller ej så vill mer behöva vara

Nej, jag sänker inte någonsin mer
mina krav och förväntningar
på vad jag söker finna
när det kommer till kärleken
och den dig
vilken jag inte förväntar mig
mindre av än
att du verkligen är
för mig ämnad
och att du älskar mig
för den jag är som människa
och inte för den som 
levererar den konventionellt
framgångsrika illusionen
av den mig
du önskar att jag

skulle vara

Det är inget stort krav
jag egentligen ställer
eller har

Min önskan 
och mina förväntningar
är tämligen små
och lätta att försvara
om du är den rätta för mig
Eller vad jag så ofta benämner
Den dig som är ämnad för mig!

Ty då vet jag 
att jag duger precis
så som den jag verkligen är
och att det är mig
och inte illusionen
som du håller så kär

Tycker du jag ställer för höga krav
har du sannolikt ej
förmågan att se och känna
vad det är jag egentligen
förväntar mig av dig

Och då ser jag ingen anledning till
att jag ska behöva vare sig
förklara eller försvara
mitt förhållningssätt till
vare sig kärleken i sig
eller 
mina förväntningar
på den dig 

jag förväntar mig
att få leva resten av mitt liv
och få skapa minnen tillsammans med

Ty då är du inte 
den som är ämnad för mig

Kompromissa med kärleken
är inget alternativ för mig
och borde heller ej så vara för dig!

 

 

 

___________________________

Publicerad här tidigare i juni 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-20 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP