Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När jag var liten så bodde vi cirka 300 meter från bibblan. Det brukade ordnas tävlingar, man kunde vinna hem böcker genom att ta reda på svaren på frågor genom att läsa delar ur en bok. Det fanns en spänning, ett pirr av att låna hem dom där böckerna


"Damma av mig"


Jag vet att jag inte borde ligga här
så svart på vitt
och samla damm i hylla Hc.03/Hce.03
Nån med hjärtat på rätt plats,
in their right mind.
Med ett ärligt lånekort
borde fingra på mina skulderblad snart.
Fingra på mig. Bläddra min ångest
Alla mina sidor. Låna hem mig till kudden
eller skönt stoppade fåtöljen.


I ett par dagar,
två kvällar, en vecka,
max en månad.
Stå i kö... för the punchline

 


och jag vet det brukar heta:
“Det man inte vet, tar man ingen skada av.”
Gissar att det är den facklitteraturen
du streckläser. För ja, när jag ser tillbaka
kan jag ångra 6:e kapitlet med dig.
Och ibland är att släppa taget det mest barmhärtiga
du kan göra för nån annan.


Och det gjorde du.
Du släppte taget om romanen
du inte kunde recensera.
Och jag vet att i Strängnäs, där jag bodde några år,
så var avgiften för en försenad bok 1 krona per dag.


Så jag har alltså en krona på mitt huvud.
En krona... inte värdelös.

 


Men för utrivna sidor, trasiga ryggar och nötta titlar...
Vet jag inte om det tillkommer några avgifter
eller om biblioteket köper in en ny...

 

bok




 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-20 19:36



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Det glädjer mig att du såg den detaljen BenGust :) ....jag tänker en krona på huvudet ...lite guldkant på tillvaron va ;)
2020-09-20

  BenGust VIP
Obetalbart bra:

så var avgiften för en försenad bok 1 krona per dag.

Så jag har alltså en krona på mitt huvud.
En krona... inte värdelös.

Fiffigt idétänk.
2020-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP