Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Presidenten är kär

Presidenten är kär i sin egen makt
Han vill äga den
Han vill ha den vid sin sida
Om han kunde skulle han dricka den
svälja den till frukost lunch och middag

Demokratin är den makt som tillhör folket
Folket kan säga till presidenten
Vi litar på dig
Vi väljer dig till vår ledare

Förtroendet för presidenten
handlar om att kunna bruka makten
så att det går att skapa
ett gott liv för hela folket

Om förtroendet blir förbrukat
måste presidenten kunna lämna makten
till en ny president
som kan sköta sitt jobb bättre

Demokratin kräver att presidenten
är beredd att skilja sig
från det han älskar mest
Folkets seger blir presidentens förlust

Men presidenten är så kär i sin egen makt
att han är beredd att göra vad som helst
för att behålla den
Det krävs ett krig för att skapa demokrati




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-21 06:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Du ställer viktiga frågor om makt och legitimitet. Presidenten i USA bärs fram av de storföretag som har den ekonomiska makten och som hittar olika kampanjknep för att locka väljarna.
2020-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP