Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygghetens beska vagga

Vi lever i ett vakuum efter långvarig kamp

En vardaglig kamp för överlevnad

Vi lever i en tid där överlevnaden ersatts

Av säkerhet och en känsla av trevnad

Vi kommer från en dåtid

Där kampen förde samman

Och framhävde människors identitet

I en tid utan strid

Får varenda individ

Famla efter mening i blindhet

När yttre hot saknas

Måste fiender skapas

Så att människan sin djärvhet kan bevisa

Tryggheten formar oss

Precis som motsatsen lämnar den spår

Resultatet får framtiden utvisa




Bunden vers (Rim) av Brunluvan
Läst 197 gånger
Publicerad 2020-09-21 10:07



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Mycket fint diktat om vår nutid
2020-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan