Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det osänkbara skeppet Sverige


Full fart framåt "Titanic" kort bromssträcka

Det satsas stora lånade pengar till
Skeppet Sverige som anses kunna
transportera människor över ett
okänt hav där faror hotar under ytan.

Skeppet är byggt och har säkra vattenlås
och anses osänkbart.

Längst ner reser de som arbetat och slitit
och köpt den billigaste biljetten tillsammans
med de som kom utan biljett!
På andra däck finns de som är tjänare till första däck
och som låtit sig manipuleras av dystopiska lögnare!
På övre däck finns de som lagt ut kursen och bestämmer
färdriktningen! Det är bråttom och man kör skeppet
i ett rasande tempo!

Tjänarna följer den uträknade färdriktningen men har
ingen aning om vart skeppet är på väg då de inte har
tid att se konsekvenserna av färden som går genom ett
osäkert farvatten där isbergen inte syns ovanför vatten
ytan.

Samtidigt kommer flera stormvarningar som måste
hanteras. Rädslan finns att dessa stormar ökar till
orkan men man avvaktar att reagera.

Plötsligt hörs MAYDAY.......




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-21 11:08



Bookmark and Share


  Svart svan
En träffande liknelse om "Titanic" byts ut mot "Estonia"... och "isbergen" byts ut mot de ubåtar som deltog i NATO-övningen "COOPERATIVE VENTURE 94"...
2020-10-10

  Kungskobran VIP
Skeppet har redan kraftig slagsida
2020-09-22

    lydriket
Din lysande liknelse om ett mycket självdestruktivt land är ett gott exempel på den sorts sällsynta brandfacklor som förtjänstfullt fortsätter underminera förtroendet för den i Sverige så notoriskt aktivistiska och uttalat oikofoba journalistkår, som det svenska folket har all anledning att vara bekymrad för.
2020-09-22

  Staffan Nilsson

Sverige är en trygg eka.

2020-09-21

  danne //
Det för tanken till Sveriges storhets tid Då det begav sig att bygga regalskepp.. dåtidens storhetsvansinne i andra meningar helt klart ..Även då fanns vetskap om vad som var möjligt och i praktiken omöjligt ..Nu som då handlar allt om prestige och vem som styr skutan spelar ingen roll huvudsaken är att man gör det för sakens skull..

Gillar metaforen WyS den är klockren..

2020-09-21

  Koloristen
De flesta ombord på det där skeppet såg det komma, men tyckte ändå att det var OK. Man måste ju vara "god", eller hur?
2020-09-21
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP