Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klimatorättvisa (Min klimatkamp 21/9)

"De rikaste tio procenten av världens befolkning står för över hälften av de totala koldioxidutsläppen, visar en rapport från hjälporganisationen Oxfam. Samtidigt är det de fattiga som drabbas hårdast av klimatrelaterade förändringar." (NyTeknik 21/9 2020)

Det har sags förut men tål att upprepas. Och dessutom; en stor andel av Sveriges befolkning (de som tjänar ca 30 000/månad) tillhör de rikaste 10 procenten.

Sen är frågan vad man vill göra med den insikten.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-21 19:07



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Man kan ju alltid rösta på de politiker som vill göra något åt saken.
Man kan också, som du, upplysa om och beklaga förhållandet.
Man kan föra en egen "klimatkamp"!
2020-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP