Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brännpunkten

Ett cumshot av ångest

å jag vill inte berätta

låt J Dilla sampla mitt hjärta

till gitarren gråter och censuren är på akuten

ett liv i marginalen

där normen är galen

kyssar med sandpapper

äta lunch i 90 grader

jobbansökan som läses med tårna

dom vill ha mig lika lite som en månads Corona

stoppad vid entrén till akademin

så jag pissar ut på trappan min poesi

drömmar är söta tyckte jag

tills jag märkte att mina var vita kakor

spottar ut dom tillsammans med tandtroll

mina mål räknas inte för jag har ingen boll

gubben med kontakter slänger fram kontrakt

för den unga tjejen vill bli kvinna för snabbt

hennes skönhet ger makt, flyger in i första klass

men gubben säger” nu bestämmer jag när du kommer”

ibland är det guld som jag skapar med handen

men ingen bryr sig så jag skriver ”Alkmisten” i sanden

en grå vardag fadas bort när himmelen är BLÅ

deppighet utan namn nej man känner sig BLÅ

en individ som går vilse i en metropol

enda ljuset i tunneln är sirener som är BLÅ

jag slår på darbukan

och dom kastar ägg

killen med skägg har ett underhållnings-komplex

kallar mig hemlös för det långa håret

när hans eget hem sitter löst i jorden

och alla damer

för unga eller gamla

en kärleksflamma slocknar som elen i Havanna

jag är yesterday? News som inte uppdaterar

charmerar paralyserat fina feminina

yalla försök läsa detta liv med era snea blickar

ni tappar balansen, å jag stänger in er i parentesens

cirklar

ännu en blatte som failade i Svärje

men på vägen hit vann jag över miljoner spermier

glöd av poesi i det gamla barnets hjärta

men punkten är bränd så går inte att berätta














Fri vers (Spoken word/Slam) av Madrugador
Läst 121 gånger
Publicerad 2020-09-21 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madrugador
Madrugador