Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Martin Gale, Casinospelare

Martin Gale var på Casino
gick då till rouletten fram
”Tusen på svaat” sa Martin Gale
Kulan rulla, men det blev rött!
”Tvåtusen på svaat” sa Martin
Kulan rulla, det blev svart!
Vinsten, tusen totalt för Martin!
Blicken hans den mötte en kvinnas
”Tusen på vrött, tjäälekens fääj”
Martin flörta och gav en ros
som han haft i kavajens ficka
Kvinnan rodna, kulan rulla
Rött det blev och inte svart
Rött, vid kula och på kinder
”Namn, har du ett namn, främling?”
”Gäjl, Maatin Gäjl” sa Martin
Martin lät så kulan rulla
Vann kanske femtusen
men till sist han gick på pumpen
Tusen på rött, men det blev svart
Tvåtusen på rött, blev svart
”Fyatusen på vrött” sa Martin
Åter kulan hamna på svart
”Å-åttatusen på vrött” sa Martin
Ack, den visa åter svart
”S-s-s-s-sextontusen på vrött”
Svart, svart, svart, svart!
”T-t-t-t-tet-t-tiot-tvåtusen på vrött”
Svart, svart, svart, svart!
Allt runtom svartnade
Martin Gale vaknade tvärt
några timmar senare på natten
utfattig i en mörk gränd
Byxorna hans hade någon snott
Men! Han rotade i fickan och fann:
”Föttiofya kvonor och ett kvitto”
Byxlös sprang han in
satsade ”Föttio på svaat” och förlorade
Martin Gale sa då och gnydde:
”Faaan, fya kvonor och ett kvitto”




Fri vers av Roggebogge VIP
Läst 131 gånger
Publicerad 2020-09-22 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP