Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Belarus

Envåldshärskarens kropp och röst
skall bäras in i förskolebarnens lekar
tränga in i alla läroböcker
förmedlas av alla lärare

Det är nattens budskap
Det är mörkrets krafter
Mångfald skall strypas till enfald
Vårens knoppar dödas av hormoslyr

Det krävs våld att stoppa humanismen
Det krävs militär att kväva hoppet
Makten skapar motmakt vid varje möte

Vi finns här tillsammans
Det är vi som skapar livet
Det är vi som återskapar hoppet
Det är vi som är vattnets styrka
mot den hårda klippan

Det handlar om tid
Det handlar om tålamod
När envåldshärskaren släcker ljuset på kvällen
syns redan gryningens ljus vid horisonten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-22 03:43



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Diktatur möter motstånd men just på grund av diktaturen så kommer blod att flyta.
2020-09-22

  Kungskobran VIP
Död åt Lukasjenka
2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP