Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄMPAGLÖD.

Jämmer och elände vad skall vi gör och vad skall vi tro.
På universums hav, båten den måste vi med åror ro.

Även nu i denna stund, när natten oss jagar minut för minut.
Kanske biter oss då i svansen, saknadens dagsljusglöd.
Vi längtar med suckar efter solglittrande tårars kristall.
Kanske kunde ändå, solens och jordens universella dans.
Momentant en längtans sekund, stå still.

Ögonblicket i nuet. Blir endast då,
när hunden och katten biter varann, i strupe som svans.

Mindes nu pekoralet. att allt som givet förblir;
Universums årliga dans.

© Bosse 22 september 2020.




Prosa (Kortnovell) av Bossepoet från Österbotten
Läst 97 gånger
Publicerad 2020-09-22 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten