Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jaget i dikten är en fiktiv person.


Kniven i hjärtat

 

 

så simpelt, så illasinnat

bakom ryggen, smusslande

vad du måste njutit

förbjuden kärlek

vad betydde våra löften, blott intet

 

du blev upptäckt

förnekade allt

men jag förstod då

det hade pågått länge

hur många män har inte gjort samma sak?

 

du högg mig i hjärtat

vred om kniven

min smärta, mina tårar

vad brydde du dig, intet

ingen ånger, ingen förtvivlan

över det du gjort

 

mitt hjärta gick itu

allting brast

så lätt tog du på vår kärlek

minsta motståndets lag

och du föll handlöst

för din egen njutnings skull

 

aldrig mer ska du mig bedra

dom dagarna är över

när dina lögner har nån verkan

dina ögon avslöjar dig

och dina tafatta försök

att komma undan med svek

 

jag är inte längre så naiv

inte längre samma människa

självförtroendet har fått sig en törn

misstänksamheten har slagit rot

hur kunna lita på andra

när det är lögner som styr

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-22 10:52



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Som törne runt hela kroppen. Både på in- som utsida.
2020-09-23

  Kungskobran VIP
Sånt är livet så mycket falskhet och besvär ........
2020-09-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver bra och insiktsfullt om svek, som många råkat ut för.
2020-09-22

    Lena Staaf VIP
Svek är smärtsamt, olidligt. Men jag tänker att det inte bara gäller män. Det finns ju också en kvinna med här och i verkliga livet också.
2020-09-22

  siv birgitta.a. VIP
så sorligt men så är livet
2020-09-22

  ULJO
Ett stycke historia taget ur verkligheten. Bra
2020-09-22

  Feliaxel VIP
Starkt berörande läsning
2020-09-22

  AiA Maria den fria
Så tänker jag att människan är så sann som den kan och att det viktiga är att bära sin egen sanning oavsett andras val

Tack för tänkvärt o berörande!
2020-09-22

  danne //
Stark skildring om det som pågår runtomkring oss utan stopp i maskin..
Bra skrivet du ensamma ros i sanden..
2020-09-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
Du fångar smärtan och ilskan känns som om vi haft samma upplevelse, så bildrik beskrivelse!!!
2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP