Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På auktion just nu kinesiskt porslin går i guldkantade höjder.


Kineserna exil är lidandets tystnad.

 

 

 

Varje land i världen har sina bekymmer över dessa munstycken, ansiktsmasken, det här är hur kommunismens eld i själen härdas, om du inte följer de lagar du skickas till mytbildning eller utsätts för infektionslaboratoriet, som i hela världen introduceras det i stegvis takt under mantel av medicinska diktatorer. I förevecka släpptes i samma laboratorium ännu flera virus.

Så många kinesiska i exil föredrar att vara tysta och svåra att komma åt muntligt, jag talar mandarin, det är inte svårt för mig att ha kontakt säga några ord som har ögonens rörelser och naglar till med behjälplig dem broderligt.

Nobelt fredspris är drabbats också

Det består av en guldmedalj, ett diplom och en summa på nio miljoner svenska kronor (cirka 865 000 euro). Årets Nobels fredsprisceremoni kommer att bli liten på grund av COVID-19-pandemin,

Priset, som tillkännages den 9 oktober, delas traditionellt ut till pristagaren den 10 december, datumet till minne av dess skapare, den svenska forskaren och industrimannen Alfred Nobel (1833–1896), uppfinnaren av dynamit.

 

Carrie Lam kan inte be om skydd för 12 invånare i Hong Kong som arresterats av Kina.

 

Alla tolv misstänks för brott i Hongkong relaterade till protesterna mot regeringen som bröt ut förra året.

Kinesisk polis säger att de 12 misstänks för att ha olagligt passerat gränsen.

Det kinesiska utrikesministeriet kallade dem "separatister". De anklagades, släpptes mot borgen och utan tillstånd att lämna staden.

Deras öde övervakas noggrant i Hongkong bland rädslor för större kontroll över Peking över staden, särskilt efter att det införde en nationell säkerhetslag i juni.

De hålls i närliggande Shenzhen. Peking och regeringen i Hongkong säger att lagen syftar till att bekämpa subversion, separatism, terrorism och medverkan till utländska styrkor.

 

Kritiker säger att det undergräver stadens särskilda status, garanterad när Storbritannien överlämnade den till Kina enligt den så kallade formen "ett land, två system" 1997.

 

Förespråkare för lagen säger att den kommer att ge stabilitet och skydda välstånd efter ett år av oro.

 

Deras misslyckade försök att fly till Taiwan lyfter fram rädslan för många människor i det semi-autonoma Hongkong över vad de ser som Kinas beslutsamhet att sätta stopp för varje tryck för ökad demokrati i det finansiella navet.

De 12 arresterades den 23 augusti för olagligt inträde i Kina efter att ha lämnat Hong Kong i en båt för självstyrande territorium i Taiwan efter förtryck av pro-demokratiska aktivister i den tidigare brittiska kolonin.




Övriga genrer (Kåseri) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-22 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP