Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom nästa liv

Kanjoner av stål och glas
gatorna är artärerna och blodomloppet
stegen i regnet fortplantar sig
bilarnas däck polerar asfalten
sirenernas ödsliga tjut i natten
förlorad i den obevekliga trafiken
försvunnen i det svarta djuphavet

med sänkta huvuden i vinden
blickarna fästa vid trottoaren
sinnet är fast i framtiden bortom nästa liv
nutiden glöms bort i det framåtskridande bruset
underjordens muller ryter genom gallren
tunnelbanans rörelseenergi rör sig med tiden
fingret drar ett streck över himmeln.




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 141 gånger
Publicerad 2020-09-22 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg