Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lycklig

 

Jag anstränger mig
hårt för att bara vara
mig själv äkta avskalat
under promenaden
tillsammans med
min gamla
barndomsvän
Ändå så kräks jag
i tre timmar efteråt
med vissa ganska
otrevliga psykotiska
tendenser som
smakar undergång,
och katastrofal misär
Min jävla uppväxts
territorier är minerad
mark, och jag tror att
samhället på den tiden
på sätt och vis var
ännu sjukare än vad
det är dessa dagar
Jag var en utstuderat
destruktiv pojke men
det märkte och inte ens
misstänkte någon i min
tanklösa omgivning
Jag var det klassiska
självutplånande barnet
som inte kunde hantera
sin känslomässiga,
psykiska och själsliga
alltför smärtsamma
situation och någon
hjälp av min mamma
fick jag inte, hon som
var så övertygad om att
Gud skulle ordna allt
Min pappa tog livet av
sig natten mot min
elfte födelsedag och
jag har önskat att jag
hade hamnat i en helt
ohållbar situation med
apati, psykos, på en gång,
men istället så pågick min
sjukdomsprocess och
mardröm i tio år då jag
blev extremt sjuk i en
obeskrivlig schizofren
psykos, som verkligen
fick min omgivning att
vakna upp, desperata,
fullkomligt panikslagna
Jag var ingen och jag
mindes inget, kunde inte
prata sittandes gloende
in i väggen, och jag hade
sannerligen lyckats med
att utplåna mig själv
Detta iskalla och godtyckliga
jävla samhälle äcklar mig
och står mig upp i halsen,
hur människor går sönder
av all stress, ytlighet, och
av en konstant hjärntvätt
som dehumaniserar och
gör livet alldeles skrikande
tomt och meningslöst,
själlöst, panik i blackout
och en total förvirring
Och Gud sitter och tittar
på TV hög på heroin och
kokain, uppgiven och apatisk,
panikslagen och rabiat när
han tänker på dramat på
planeten Jorden med de där
förbannade odjuren mänskorna
Ca 800.000 själar tar livet av sig
i världen varje år, och djävulen
jublar strålande euforisk överlycklig
Nu har SHL börjat och det är så
himla kul, och Netflix formligen
svämmar över av genialitet med
skådespelare som älskar att hora
åt Hollywood och jag har i 44 år
energiskt försökt låsa upp dörren
till min tidiga barndom för jag
minns ingenting, men ser på
fotografier att jag var lycklig.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-22 20:50



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Tack för att du delar!
2020-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP