Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tidens senaste timma

Det hände sig
i tidens allra
senaste timma

Då solen
inte mer förmådde
klättra upp
ur havsgömslet

Under ytan
flämtade solglöden
så sorgset uppgivet

Och fåglarna
förblev förvirrat
stilla och tysta

Detta hände sig
i tidens allra
senaste timma

När månmodern trött
pustade bort det
mörktunga molnet

Och alla de
skimrande månbarnen
förlöstes

Så tänds Tirawa och
himlens flammande båge
återförenas med solen

Det är
i tidens allra
senaste timma

som Moder Jord
väcks till liv igen




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-22 21:38



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tycker mycket om, både känsla och innehåll. Har ett lugn över sig; men också en sorgsen ton, med ett gryende hopp. Fick söka på Tirawa så lärde mig något nytt också...
2020-09-29

  BenGust VIP
Visdom förmedlas med mild och försynt stämma.
2020-09-23

  Marita Ohlquist VIP
Tänker mig en indianhövding som berättar att vi måste vara rädda om Moder Jord!
2020-09-23

  bibbi ahrnstedt
En sådan fin dikt, spännande med Tirawa
2020-09-23

    Nirak
Så fin och, slutligen, hoppfull! På ett djupt, lätt vemodigt sätt. Tack.
2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP