Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kroppslig smärta vs själslig smärta

Det gör ont när knoppar brister skrev Karin Boye,
det gör ont det gör ont, mest på natten sjöng Lena PH,

smärta kan bero på många olika saker
och det finns många olika slags smärtor.

det finns en mängd kroppsliga smärtor
som river, maler, sticker, molar och hugger,

smärta som gör oss till slavar under smärtlindring
som tvingar oss till otaliga läkarbesök och operationer,

smärta som tvingar oss ner på knä och gör oss oviga,
smärta som blöder och smärta när man föder,

men smärtan i själen har så många ansikten att det
inte finns plats att skriva ner dem här,

livet har så många själsliga sidor där det kan gå fel
och ingen människa är den andre lik

ingen upplever den själsliga smärtan på samma sätt
den har sitt ursprung på så olika sätt och platser.

så snälla, döm aldrig din medmänniska innan du vet fakta
för smärtan kan vara så djup och svår att förstå,

men det finns alltid en orsak och verkan till allt,
och alla behöver tid att läkas och få må bra.




Fri vers (Modernistisk dikt) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-23 10:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Mycket bra skrivet om smärtan den själsliga kan nog vara värst kanske
2020-09-29

  Staffan Nilsson

"så snälla, döm aldrig din medmänniska innan du vet fakta
för smärtan kan vara så djup och svår att förstå"

Vem Dömer nån som har ont?

Jag vill veta, behöver veta, om nån som beter sig har ont, eller bara pranknar, eller ropar på hjälp, eller manipulerar, eller ...

Så jag frågar, undersöker. Kropp och själ kan göra ont. Så jag frågar, undersöker.

Vem Dömer?


2020-09-23

  Öknens Ros VIP
Smärta kan vara så mycket, såväl fysisk som själslig.
2020-09-23

  siv birgitta.a. VIP
du har så rätt .den som upplevt smärta vet
2020-09-23
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP