Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stackare

Stackaren med makten
att förklara fattligt
epidemiologens dilemma
så att alla kan begripa
ofta där i teverutan
berätta om besluten
som smittorisken bjuder
och hur tillvaron ska gå

Stackaren med boken
i huset med högt torn
prästen på söndagarna
han har det inte enkelt
möta glädje och sorg
ge råd om livets svåra
bära på hemligheter
som inte alltid är rätt

Stackaren med nycklarna
bakom de höga gallren
plitens svåra uppgift
hålla de kriminella inlåsta
vara snäll och vänlig
mot de som förskingrat
se in i de svarta ögonen
på den som mördat

Stackaren med mynten
överfyllda konton
bankmannens dilemma
se pengar men inte röra
nycklar till facken
där förmögenheten finns
lockande att stjäla
förskingra stora belopp

Stackaren med luppen
bilar som ska kollas
besiktningsmannens svåra
inte göra någon besviken
allt som ska fungera
inte falla för frestelsen
mutorna från kunderna
för godkända fordon

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 313 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-20 06:54



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En bra och träffande beskrivning av olika yrken och dess olika frestelser.
2020-10-20

  bibbi ahrnstedt
Träffande och välformulerat, välfunnet och genomtänkt för alla berörda, bra grepp

2020-10-20

  Eva Langrath VIP
Fin text
2020-10-20

    Lena Staaf VIP
Du beskriver stora och mindre makthavare som ska klara de konflikter som makten innebär. Och där kryphålen och frestelserna kan finnas lockande nära.
2020-10-20

  Öknens Ros VIP
Håhåjaja! Det är inte lätt här i livet.
2020-10-20

  Maria Sundelin VIP
Bra tankar
2020-10-20

  AiA Maria den fria
Jag ser dilemmat
Intressant

ingen av dom- sitter fast i rutan, i torn, bakom galler, i valv eller bakom ratten

Samtliga är fria att gå men lider ändå?
O skulle dom uppleva sig ”sitta fast”...ja då är svaret-detsamma...




Tack!

2020-10-20

  Feliaxel VIP
Finns många stackare
Enligt dom själva i allafall
2020-10-20

  Kungskobran VIP
Stackars poeter
som gör människor
glada, sorgsna och vilsna
och lever på allmosor

2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO