Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Händelsehorisont

Tyngdlös
Rotlös
Som ett hjärta i rymden
Upphängt någonstans
mellan Södergran och Hellström
Singularitet, eller tror sig vara
Likt svarta hål som samlar ljus
För sämre tider
Ser jag rummet krökas
Inåt för varje måttlös tanke
Den gravitationen har man ingenting
att sätta emot, ingenting
Bränslet räcker till en stund
Sen går radien ned mot noll
Var ska du då börja om
Och hur ska någon annan nånsin
få reda på att det finns ett du
Alldeles bakom kanten




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-23 23:06



Bookmark and Share


  Respons VIP
Jag gillar denna matematiska-existentiella dikt om ensamhetens privilegium och förbannelse.
2023-03-12

    ej medlem längre
Åååh, vilken fin hyllning. Den står alldeles perfekt på egna ben, men referenserna gör dikten än mer njutbar. Slutet sen... "Och hur ska någon annan nånsin få reda på att det finns ett du" :/
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP