Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur morgonens Dröm ... med en o annan detalj omskräddad, och kronologin möjligtvis omkastad [inräknas även såsom Gräns # 23]


Rondell # 17 : Antikvarisk Akvedukt

 

 

 

De små städerna låg alldeles bredvid varandra, likt kvartér i samma stad. Från Vadstena till Värnamo vidare till Simrishamn gick man på tjugo minuter, inte minst med magisk käpp. Vartenda antikvariat fanns utmärkt på vår turistkarta. Före hemresan skulle jag behöva lämna tillbaks en bok till sju skilda antikvariat. Tydligen fungerade de som bibliotek?! Trots att jag fört hjärtliga samtal med flera föreståndare, samt jämfört priser, hade ingen nämnt något om lån.

 

Dragkedjan gick precis igen på min preparerade extra-väska, vari volymerna lagts enligt kartans ordning. Hamnade dock mer och mer på egna villovägar. Halvvägs till Prag måste jag verkligen kissa. Fastän massa lämpliga buskage fanns, stannade mina fötter vid en mystiskt, gallerförsett hål. Hundra meter ned till gatan kunde jag ana därigenom. Katastrof ifall någon skulle få strålen i skallen?!

 

Ännu mer oförutsett, drogs vi ned till en mysig tunnel, i ett kloaksystem halvfyllt med badvatten. Via högtalarna reciterade en behaglig kvinnoröst ur någon känd, men likafullt esoterisk skrift. Det var ena av de bägge avsnitt som berättade något ofantligt djupt om mitt liv - eller även vännens levnad. Vaknade med den viktiga strofen på tungan, men inom några sekunder hade orden naturligtvis suddats ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-24 19:53



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Märkligare dröm får man leta efter?!

Jahaha, månde var det Borrby/Bokby jag drömde om, undermedvetet fast jag ej ens kände till dess existens [kanske nämnde guiden den ändå?].

För övrigt har jag kommit in i Piratens Bombi Bitt-bok nu, roligaste läsningen på länge...

Och Albrektssons Sjöstjärna öppnade jag nylig septemberdag på den relativt folktomma stranden utanför Falkenberg, och drack några dikter ur.
2020-09-25

  Nanna X
En vacker dröm med rolig kisspaus! Jag har Varken Varit i Vadstena eller Värnamo men skulle gärna besöka städerna via Simrishamn med magisk käpp. Nästa gång du är på Österlen får du besöka Borrby, byn som berömmer sig att vara Österlens hjärta och även kallas "Bokby" för att där finns så många antikvariat.
2020-09-25

  lodjuret/seglare VIP
Kanske är jag något för trött för att helt begripa något vid denna tid om aftonen, men i morgon kanske jaget i människan kan sägas vara som 'utsövd'. Imorgon är en annan dag.
2020-09-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP