Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äpplet faller inte långt från stammen.

 

 

om ett äpple faller på ditt huvud kan du se

där alla världens segrar går

i krematorium branden.

 

  universum har inte

bil-, hem- och statstjänster

och om han hade tillräckligt skulle han lägga

  bankkonton direkt i kistan

men de passar inte, de är feta som en buffel,

  de förblir värdelösa

mirakel, extraordinärt,

kunniga, framgångsrika människor.

 

går till helvetet för att du inte känner till vinden eller jorden

det finns ingen ursäkt,

det är en rättvisa i vår lag, en naturlig

i den oändliga världen

en förödmjukelse, en misslyckad examen, ett straff, en tår

vad är poängen med allt detta absurda men vardagliga lidande?

 

än att stanna för alltid på en övermänsklig planet

folk föredrar övergången som en reduktion till det absoluta

vi är rädda för döden, men vi kom från döden

vi kommer att fortsätta att vara den vi var

lögnens hus,

korporativt format




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-24 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP