Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Höstsegling

Vaknar av att täcket ramlat åt sidan, det är kallt i ruffen. Tittar på termometern 15 grader. Drar upp täcket det är varmt och skönt under det, somnar om.
När jag vaknar ser jag att min älskade läser en bok. Stiger upp och sätter på värmaren, vi brukar inte ha på den under natten. Kryper ner i värmen i kojen.
När det blivit varmt i ruffen går jag upp. Det är min tur att göra frukost.
Kaffe ostmackor, fil mm smakar underbart. Vi sitter morgon rufsiga i håret och småpratar om dagen och vart vi tänkt segla. Kanske "Saltkråkan" på ön Norröra, där har vi inte varit. Det är inte så långt, så vi kan ta det lugnt på morgonen.
Kikar ut genom ventilen, vattnet krusar sig och glittrar i den svaga vinden. Solen står redan högt på himmelen. Kollar vädret på mobilen, sydlig vind fyra till fem m/s, det blir sträckbog, toppen.
Natten har varit lugn, vi är den enda båten i hamnen förutom räddningskryssaren. Inte en människa syns till.
Hösten har kommit, löven börjar gulna. Vi tar en lång promenad på ön inan vi seglar vidare.




Prosa (100-ordare) av Kungskobran VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-24 18:18



Bookmark and Share


  Margit Grell VIP
Långsamhetens sköna lov. Fint skrivet!
2020-10-31

    ej medlem längre
L I V S K V A L I T E T
2020-09-26

  Respons VIP
Låter som ett underbart liv på sjön.
2020-09-25

  Sparvögat VIP
Vilken underbar höstsegling med någon man älskar, låter fantastiskt ...
2020-09-25

  Roger VIP
Himmel så vackert. Du väcker längtan!
Saknar båten mer för varje dag!
2020-09-24

  AiA Maria den fria
Vacker bild till LEV-ande tillvaro

Tack!
2020-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP