Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


September

September ligger öde
bakom lästa blad
ser vi inte längre
de lövfällande dagarna
bara minnen fyller
luckorna i sovalkoven
trötta andetag
famlar under pläden

Grusgången den talar
om fotstegens iver
knastret under sulan
vill bara ge skvaller
berätta anekdoterna
jägmästarens möten
med henne i förklädet
i dunkelt morgonljus

September lämnar spår
i doften av sommar
snäckorna på stranden
spelar ouvertyrer
bortglömda badtofflor
vid vågornas skvalp
ger oss förnimmelser
om tidvattnets era

Sandstrandens lenhet
vidrör barfotabarnet
blick mot horisonten
och fiskarens segelbåt
vid horisontens linje
den vindpinade duken
väcker änkans tankar
om ångestfyllda dagar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 339 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-09-28 06:55



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Verkligt fint rimmat och vilken närvaro
2020-09-28

  Eva Langrath VIP
Vacker och välskriven september text.
2020-09-28

  Anya VIP
En vacker och lite vemodig homage till september. Tänk vad fort månaderna går. Mycket välskrivet, detta.
2020-09-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt och vackert diktat om september, denna underbara månad!
2020-09-28

    Lena Staaf VIP
Minnen av sommar och lyckliga dagar andasi din fina dikt.
2020-09-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
U ndfått september
L eende sol oss nått
J ajamen, nu på känn
O ch på vår lott väntar
* mörkare tider dit vi
* glider, men va´gör det
* när Du höstsol sprider!
2020-09-28

  Marita Ohlquist VIP
September lämnar spår i våra minnen!
Bra skrivet.
2020-09-28

  Feliaxel VIP
September denna fantastiska månad
2020-09-28

  Öknens Ros VIP
Septembermånad försmak av höstens kyla.
2020-09-28

  Maria Sundelin VIP
För mig är september en vacker månad
2020-09-28

  Kungskobran VIP
September sommarens sista skälvande dagar
Fint skildrat
2020-09-28

  lodjuret/seglare VIP
Livet går minsann i vågor, udda kan vara högst egna frågor, även musiken lyssnas till kan, stundom med sång eller utan, känslor och tankar i udda plågor...
2020-09-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO