Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UPPDRAG GRANSKNING

Långt innan Janne Josefssons program
belyste dårar utav alla typer,
som överallt i samhällskroppen kryper,
bar Josefs son vår skuld på korsets stam.

Beständigt hårdbevakad är han jämt
och ofta kritiserad till förvanskning,
för Josefs son är ständigt under granskning
som Jesus, stundom svordom eller skämt.

Nog tål han att bli granskad, Josefs son,
av ateister liksom exegeter,
men inte med begabbelse och hån

och inte mätt med våra mått och meter.
Emellan Josefs son och Josefsson
finns skillnader utöver vad de heter.














Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-26 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP