Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På livets perrong

I drömtiden
var du
hos mig igen

Ännu var vi
båda unga
precis som då

Inom mig hörde
jag din röst
dina ord

Vaknade så med
en sällsam känsla
av sorgefrid

Det var ömsesidigt

Ändå stod vi där
på varsin perrong
och såg hur
tågen passerade

Det var bara
så det blev




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-25 14:39



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Det finns en tilltalande ton i texten som jag tycker om, ett vemod och ett rent betraktelsesätt hos diktarjaget Det är inget ansträngt eller konstlat över dikten. Når fram till mig som läser.
2020-09-29

  BenGust VIP
Tänkte osökt på George Simenons "Mannen som såg tågen gå förbi". Med tågtuffandet bort försvinner också möjligheten.
2020-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP