Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


Den ångerfulle sonen

Han kom som från
ett brusan hav.
Hem till dem
som kärlek gav
Hem till det
som en gång var.
Hem till mor och far.

Han hade glömt,
i livets gång,
i rus och dus,
i glam och sång,
hur trygg
han alltid var
hos mor och far.

Nu var han
ångerfull och trött,
mycket av sitt liv
förött.
Han önskade
få stanna kvar
om blott
som svinaherde
hos sin far.






Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 137 gånger
Publicerad 2020-09-25 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl