Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan oss mer än avstånd


Vi låtsas som ingenting

för det är vi bra på

jag är upplärd

sedan jag förstod det

om han skrek och var arg

pappa, din man

vi gick in i oss själva

hukade och väntade ut

några blåmärken senare

blodet på din kind mamma

stormen bedarrade

vi kunde andas ut

och fortsätta 

låtsas som ingenting

faktum är att vi gör så nu med

alla dessa år senare

som om det sitter inpräglat i oss

fastän han inte är här

så är han mellan oss

men vi låtsas som ingenting

vi gör det bästa av livet

lever det vidare

så gott det går

mardrömmar på nätterna

men mornarna kommer alltid

med ljuset, med hoppet

med tron

och jag älskar dig mamma

oavsett avståndet mellan oss

den avgrund han skapade

men pappa, jag förlåter aldrig honom

han som slog och förminskade oss

makten över våra liv han hade i sina händer

han tatuerade in sig i mig

hällristningar och runor

jag är märkt i min själ

men låtsas som ingenting

för det som inte syns

finns inte

visst?

















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-25 16:54



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Väldigt starkt, om fasansfullt mönster; och överlevnadsstrategier.
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP