Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ridån till helvetet

__________________

Ridån till helvetet öppnas

ni står där som fån

tittar på medan förödelsen

fortsätter tugga märgen ur livet

 

Förbanna intet ty ni kommer

få ert svar en dag

Era lögner suddar ut

vidderna om en storslagen

morgondag

 

Daggen andas blodsorg

simmande kloakgrodor

spindelväv och svärta

          Inkapslade drömmar

 

och ni står där och tittar på

 

undrar lite försmädligt

vad som gick fel

undgår att bemästra era egna ord

ty intet är mer sant än lögnen

__________________




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-26 01:10



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Ibland undrar jag om inte hela vår moderna civilisation bygger på en enda stor fet lögn? Eftersom det inte är hållbart att leva son vi gör, ändå gör vi det; hur blev det så?

Jag uppfattar en stor ilska och frustration i din dikt och jag känner att det här handlar om den klimatkatastrof vi är mitt uppe i, men som verkar nästan omöjligt att få rätsida på, då girigheten har oss i ett så starkt grepp.
kanske är jag helt fel ute, men din text är stark och väcker tankar!

Bra!
2020-09-30

  Marita Ohlquist VIP
När ridån faller är det för sent att rätta till det som blev fel.
2020-09-28

  ULJO
Så bra

intet är mer sant än lögnen
2020-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP