Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen ” Lusten att vara djur” Dikt nr 1/9


Känsla i djuret

I den första boken av tre om själen
läser djuret och förvånas:
Både djur, människor och gudar
är djur, zoonos

Då så, inte så illa alls, sluta klaga
Låt andra leka med ord och nörda
Ta annan väg in i det goda, bli gärna barn
människa och gud, som djur fortsätt att djura

Vill vara du sa han till henne, han var ett djur
Nej, det heter: vill vara din, bara din, lilla björn
Hon ville bli mätt och bli mänsklig och snäll
Vill vara du, grät han i hennes famn, vill vara du...

Ombytta roller eller utbytta liv
Andra boken om själen låter djuret förstå
Vikten av vävnad och kropp, lusten i ljud och lukt
Det vackra låter ljuvt och smakar gott

Utmätta giv förkastas av hungriga änglar
Lusten i tredje boken om själen faller fritt
Talar om döden som slutlig förlust av känsel
Vet sårbar är evig, mättnad är känsla i djuret







Fri vers (Fri form) av Horace
Läst 144 gånger
Publicerad 2020-09-26 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace