Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen ” Lusten att vara djur” Dikt nr 2


Odla mig

Odlad vävnad i skålen är ivrig igen
Drömmer om annan föda än agar
Flyter runt mer än den simmar omkring
Minnet av början är vagt, men slutet anas

Här singlar sniglar sin enda slant vid skålens kant
Hoppas att vävnaden fortsätter väva sin fuktiga tid
Slår vad om att fukten består, att torkan besegras
av skamlösa tårar när djuret väntar på köttet

Om vävnaden vetat sitt egentliga namn
Om tiden i väven flutit fritt utan att tveka
Om ensamheten inte varit ett hem för blinda och döva
Skålen hade vibrerat av lust och flödet dansat

Är det vävnaden eller tiden som spritter?
Odla mig för att äta mig viskar ensamheten givmilt
Har inget val annat än detta, njut av mig
Hellre än kastas bort som dödade foster, odla mig









Fri vers (Fri form) av Horace
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-26 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace