Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omarbetad 80-talstext


Främlingen

Satt ensam på en bänk och försökte med mina ögon fånga solen som sänkte sig över vattnet. Kvällshimlen andades mot min hud. Jag kände kylan gripa tag om mitt hjärta. Plötsligt satt en främling bredvid mig. En man med mörka kajalkantade ögon. Hans hår rött som solnedgången som speglades i mina längtande ögon.

Tysta betraktade vi varandra. Så sa han, "Kom, jag vill vandra med dig genom stadens gator och höra hur våra ensamma steg ekar mellan husväggarna. Med dig vill jag dansa en barfotablues i nattfuktigt gräs. Skriva glödande surrealistiska duetter i den svala sanden medan solen stiger mellan träden".

Så tog han min hand. När jag kände hur hans fingrar brände mot min hud, sa jag med ett leende, "Ja, jag kommer". Satte sen tänderna djupt i hans arm. Hela världen skulle få se att han var min.




Prosa (Kortnovell) av Elinor Sörensson VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-26 16:47



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Romantisk barfotabluesduett.
2020-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP