Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen ” Lusten att vara djur”. Dikt nr 3


Blandas

Fiskens är hennes och hans
Begäret för evigt släpps ner i ett bo
Det är framsteg att inte fritt flyta omkring
Det är att locka en hona

Än kan vi byta kön om det faller sjöhästen in
Omflutna kan vi sjunka och stiga och flöda
Än blir vi far eller mor, eller blott någons föda
Säden i strängar blå finner vägen till honkön stinn

Varför är fåglar och ödlor rika på lust?
Är det här allting egentligen börjar?
Krypa in och vältras i öppen och pilsk kloak?
Det är här säden, pisset och skiten blandas




Fri vers (Fri form) av Horace
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-26 18:09



Bookmark and Share


  danne //
Tuff ton , men inte direkt bitter kanske mera av evolutions revolution !

2020-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace