Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur diktsamlingen ” Lusten att vara djur”. Dikt nr 4


Lycklig spottande groda

Okänd är änglarnas lust
Saknas hos dem detta fuktiga rum?
Är de sig själva nog i sin skönhet blid
Är deras möjliga längtan ett minne av strid?

Jeder Engel ist schrecklich, så är det sagt
Deras förflutna är nutid, trots vingar de vaxat
Som Ikaros hade de störtat, men inte av uppenbar närhet
Solens ljus färdas också till bävrar

Vi lämnar dem där att heligt strida för oss
Deras lustar att älska tar vi i pant för att bruka
I framtida segrar dissas kåta kloaker och uttjänta vingar
Kasta bort stunder av hungrig reptil, bli lycklig spottande groda




Fri vers (Fri form) av Horace
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-09-26 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Horace
Horace